24 augustus 2017

De SEAT Ibiza komt als beste uit de test!

De redactie van het bekende blad Autoweek ging op pad met 7 compacte rakkers, waaronder de SEAT Ibiza. Zoals jullie al kunnen raden kwam de SEAT Ibiza van al deze auto's als beste uit de test!

Autoweek ging op pad met de Renault Clio TCe 120 Intens, de Opel Corsa 1.0 Turbo Online Edition, de Mazda 2 SkyActiv-G GT-Luxury, de Ford Fiesta Titanium 1.0 Ecoboost, de Seat Ibiza FR 1.0 TSI FR Business Intense, de Kia Rio T-GDI ExecutiveLine en de Suzuki Swift Stijl Boosterjet Smart Hybrid. Al deze 7 auto's vallen in hetzelfde segment en zijn dezelfde test ondergaan. Gezamenlijk is er met dit zevental 7.919 kilometer gereden, is er 24 keer getankt en is elke auto minimaal 2x door de wasstraat gegaan.

Autoweek heeft het volgende over de SEAT Ibiza te zeggen:
De SEAT Ibiza is de eerste auto binnen het Volkswagen-concern die gebruik mag maken van het MQB A0-platform. In het kort: daarmee schiet de Ibiza meteen lichtjaren vooruit om één van de meest uitontwikkelde B-segmenters van het moment te worden. Waar de vorige een krampachtige poging deed om sportief te zijn, rijdt de nieuwe Ibiza gewoon steengoed! Met zijn FR-sportonderstel valt er op de wegligging weinig af te dingen. Daar komt bij dat de Seat op de snelweg meer rust biedt en beter geïsoleerd lijkt. Voor wie meer waarde hecht aan comfort, zijn er de versies zonder sportonderstel. Een korte ervaring daarmee leert dat er dan iets meer rol in de koets komt, terwijl het algehele weggedrag nog altijd keurig is.

Cosmetische ingreep:
Motorisch verandert er al net zoveel als bij het onderstel; er komt geen krachtbron ongewijzigd over van zijn voorganger. De 1.0 TSI-driecilinder is nieuw voor de Seat en maakt een positieve eerste indruk. Met 115pk en 200 Nm zijn de prestaties dik in orde, hoewel vooral de verfijning van de krachtbron opvalt. Trillingen en vibraties worden door de ophangrubbers goed gefilterd en nare bijklanken zijn hem ook vreemd. Net als bij de FIesta is de Seat-motor gekoppeld aan een erg prettige hand-geschakelde zesversnellingsbak. De schakelgangen zijn kort en de pook gaat bijna zonder weerstand door het H-patroon.

Het past allemaal goed in het totaalplaatje van de Ibiza-rijbeleving: wat serieuzer, maar wel steengoed. Die lijn wordt binnenin doorgezet met een interieur dat weliswaar niet sprankelt, maar in alle meetbare opzichten goed scoort. Op een paar plekken zijn de materialen wat goedkoop, maar de algehele indruk is stevig en de ergonomie is prima. Zitpositie, bedieningsgemak en vooral ruimteaanbod ontstijgen de middenmoot met gemak. Op de achterbank kan een volwassene van gemiddeld formaat goed zitten en de achterbak slikt de meeste bagage. Gezien de pluspunten valt het met de prijsstelling nog aardig mee.

De Ibiza is zeker niet de goedkoopste, maar gezien de uitrusting van de testauto valt de totaalprijs van €22.410 alleszins te verantwoorden. De Ibiza FR Business Intense kost met deze motor vanaf €21.100 en dan beschikt de auto onder meer over parkeersensoren rondom, navigatie, 17-inch lichtmetaal, regen- en lichtsensoren en automatische airco. Voeg daar nog metallic lak, led-verlichting en DAB-radio aan toe en je zit op het testexemplaar. Ook over de veiligheidssystemen hebben wij geen negatief nieuws. Een automatisch noodremsysteem is standaard op alle versies, terwijl adaptieve cruise-control en vermoeidheidsherkenning op de FR Business Intense zitten.

Benieuwd naar de volledige test van de Ibiza en andere auto's? Download dan onderstaand de Autoweek test als PDF!

bekijk-SEAT-voorraad.jpg