15 juni 2017

Skoda Octavia RS 245 vanaf nu te bestellen

De brute Skoda Octavia RS 245 is vanaf nu te bestellen bij Auto Borchwerf!

De Skoda Octavia RS 245 Business is sterker, sportiever en aantrekkelijker dan ooit. Het nieuwe topmodel binnen de Octavia-serie wordt leverbaar als hatchback en combi. De 2.0-liter TSI-motor levert 180 kW / 245pk! Dat is 15pk meer dan de vorige generatie. De RS 245 accelereert in 6,6 seconden van 0 - 100 km/u (combi in 6,7 sec) en de top is begrensd op 250 km/u. Nieuwe koplampunits herbergen standaard full- LED technologie en AFS adaptieve verlichting voor meer veiligheid. Met behulp van het infotainmentsysteem blijven de inzittenden altijd verbonden dankzij de optionele Wi-Fi hotspot en LTE-module. Talrijke rijassistentiesystemen verhogen het comfort en de veiligheid voor de inzittenden. De ruimte blijft bij de Octavia RS 245 onovertroffen, zoals bij elke Skoda.

De Octavia RS 245 business is de krachtigste en meest dynamische Octavia in de historie van Skoda. Het compleet nieuwe front met de bredere radiotorgrille en honingraat luchtinlaten in de vernieuwde voorbumper geven de RS een krachtige uitstraling. De lamellen en omlijsting van de grille zijn in hoogglans zwart uitgevoerd. Nieuwe koplampunits in kristal-look herbergen standaard full-LED technologie en AFS adaptieve verlichting. Ook de mistlampen, achterlichten en kentekenplaatverlichting hebben LED-technologie en kristal-look.

Skoda-octavia-RS245-1.jpg

De elektrisch verstelbare buitenspiegels met memoryfunctie zijn voorzien van verlichting die het de inzittenden makkelijker maakt in- en uit te stappen. Ze hebben een sportief zwarte behuizing. Verder zijn de grille en achterklep voorzien van het fumeuze RS-embleem met een hoogglans zwarte 'V' (van Victorie). Elementen als de spoiler op het achterklep van de hatchback of de dakspoiler van de Combi onderstrepen de sportieve aspiraties van de RS 245. Ook is de Octavia RS 245 een lust voor het oor door de volle sound die uit de sportuitlaat komt. De trapeziumvormige eindstukken zijn glanzend zwart uitgevoerd. Deze RS is leverbaar in vier carrosseriekleuren: Corrida Red, Steel Grey, Black Magic en Moon White.

Skoda-Octavia-RS245-kleuren.jpg

De daklijn van de RS vloeit via de achterspoiler in de D- stijl over. Zowel de hatchback als de combi zijn 4.689 milimeter lang. De breedte van de auto meet 1.814mm, de hoogte bedraagt bij de hatchback 1.448mm en bij de combi 1.452mm. Beide modellen hebben een wielbasis van 2.680mm, wat ongewoon lang is voor een auto uit deze klasse. Het zorgt ervoor dat de inzittenden een binnenruimte ter beschikking hebben die alle andere modellen uit het segment overtreft.