16 april 2018

Volkswagen T-Roc als cabriolet?

De Golf Cabriolet is niet meer. Evenals de Beetle Cabriolet waar geen opvolger meer van komt. Sterker nog, Volkswagen stopt helemaal met de traditionele cabriolets. Maar er gloort hoop aan de horizon: dit is namelijk een voorproefje van de T-Roc Cabriolet. Ziet u deze cabrio zitten?

Volkswagen introduceert in 2020 een cabrioversie van de T-Roc. Deze nieuwe Volkswagen maakt deel uit van een groot modeloffensief en wordt de eerste open SUV van het merk.

SUV’s vormen een belangrijke motor achter de indrukwekkende groei van Volkswagen. Van de nieuwe Tiguan zijn bijvoorbeeld al 720.000 exemplaren afgeleverd en daarmee staat het model in de top tien van de best verkopende auto’s ter wereld. Binnen nu en twee jaar wil Volkswagen zijn SUV-aanbod uitbreiden tot twintig modellen wereldwijd. In 2020 maken SUV’s naar verwachting zo’n veertig procent van alle Volkswagen-verkopen uit. Met de cabriolet op basis van de T-Roc zal het merk nog sterker vertegenwoordigd zijn in de klasse van de compacte SUV’s, een van de snelst groeiende segmenten ter wereld.

Zeventigjarige cabriotraditieDe Volkswagen T-Roc verscheen eind 2017 op de Europese markt en is inmiddels al meer dan 40.000 keer verkocht. De cabrio-variant, die in 2020 op de markt komt, wordt de allereerste cabriolet-SUV in het sterk groeiende compacte segment. Het model zet daarmee de bijna zeventigjarige cabrio-traditie van Volkswagen voort.

Liever een Volkswagen T-Roc met een vaste daklijn? Bekijk dan hier onze voorraad, of de informatiepagina van de T-Roc hier.