ŠKODA KAMIQ

De KAMIQ. De nieuwe compacte cross-over bij Auto Borchwerf

Stoere looks verpakt in het formaat van een compacte auto: veel beter kun je de KAMIQ niet typeren. De nieuwe cross-over van ŠKODA mixt de klassieke voordelen van een SUV – een hoge zit, optimaal zicht rondom, veiligheid en flexibiliteit - met de wendbare rijeigenschappen van een coupé in de compacte klasse.

SKODA KAMIQ eerste details

Nieuwe compacte cross-over

Bekijk hier de eerste details

Het woord KAMIQ

Het woord KAMIQ komt uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als ‘tweede huid’, die perfect past in elke situatie.

Gebaseerd op de VISION X

De nieuwe KAMIQ vertaalt het aansprekende design van ŠKODA VISION X concept car door naar een productiemodel.

SKODA KAMIQ eerste details

Eerste blik in het interieur

SKODA KAMIQ eerste details

Het interieur van de ŠKODA KAMIQ wordt gekenmerkt door het nieuwe interieurconcept dat voor de eerste keer is gepresenteerd in de VISION RS concept car. Het instrumentenpaneel met een vrijstaand scherm volgt de symmetrische lijnen van de grille en motorkap en heeft een ergonomische polssteun voor een makkelijke bediening van het touchscreen. Met de optionele Virtual Cockpit, met ruim 10 inch een van de grootste displays in het segment, voegt ŠKODA in de KAMIQ een nieuwe digitale highlight toe. Het instrumentenpaneel past naadloos bij de emotionele ontwerptaal van het exterieur. De ventilatieopeningen aan de zijkant van het dashboard strekken zich uit tot in de portieren, waardoor het ruimtelijke effect binnenin de KAMIQ visueel wordt versterkt.

SKODA KAMIQ eerste details

Nieuwe oppervlaktestructuur, warme kleuren en sfeerverlichting

Het instrumentenpaneel en de panelen van de voorportieren hebben een hoogwaardig, zacht schuimoppervlak met een nieuwe oppervlaktestructuur op basis van een unieke korrel. Deze structuur zal het interieurontwerp van ŠKODA in de toekomst blijven karakteriseren. De ambient sfeerverlichting die in de kleuren koper, rood of wit is in te stellen draagt ​​verder bij aan de aangename sfeer. De kleuren voegen een visueel accent toe aan de interieurtonen en vormen een interessant contrast met de stiksels op de stoelen. Tegen meerprijs kunnen klanten stoelbekleding bestellen die gemaakt is van Suedia microvezel. De nieuwe ŠKODA KAMIQ is optioneel leverbaar met comfortverhogende opties als verwarming van de voorruit, de achterzittingen en het stuurwiel.

SKODA KAMIQ eerste details

Veel ruimte dankzij een lange wielbasis

De ŠKODA KAMIQ is gebouwd op het modulaire MQB platform en biedt de royale binnenruimte die traditioneel bij een ŠKODA hoort. Met een wielbasis van 2.651 millimeter zitten de achterpassagiers riant; de ruimte tussen de knieën en de voorstoelen bedraagt liefst 73 millimeter. De KAMIQ heeft 400 liter bagageruimte die eenvoudig is te vergroten tot 1.395 liter als de rugleuningen van de achterbank worden neergeklapt.

Veelgestelde vragen

Wanneer worden de eerste officiële beelden vrijgegeven?

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats op de autosalon van Genève (5 tot en met 17 maart 2019). Daar zal onze nieuwe compacte cross-over voor het eerst in zijn geheel getoond worden. Let wel: de eerste twee dagen zijn persdagen (5 en 6 maart), de autosalon is geopend voor publiek vanaf 7 maart.

Wanneer worden de prijzen voor de nieuwe KAMIQ aangekondigd?

De prijzen van de KAMIQ worden naar verwachting in september aangekondigd. De KAMIQ is aan het einde van 2019 te bewonderen bij Auto Borchwerf. In de aanloop naar de onthulling op de autosalon in Genève (5 tot en met 17 maart 2019) worden meer details getoond, waaronder technische specificaties van de auto.

Wanneer kan ik de nieuwe KAMIQ bij Auto Borchwerf in het echt ervaren?

De KAMIQ is naar verwachting eind 2019 in het echt te ervaren bij Auto Borchwerf. Plan dan een afspraak in voor een proefrit bij Auto Borchwerf.

Vanaf wanneer kan ik de nieuwe KAMIQ tijdens een proefrit ervaren?

Ervaar de de KAMIQ zelf tijdens een proefrit bij Auto Borchwerf. Hij staat voor je klaar vanaf eind 2019 en vanaf dan kun je een afspraak inplannen voor een proefrit bij Auto Borchwerf. Kom een proefrit maken en laat al je verwachtingen overtreffen. Ervaar de KAMIQ dan van dichtbij en ontdek zelf hoe deze compacte cross-over zijn wendbaarheid en rijeigenschappen van een compacte auto combineert met de klassieke voordelen van een SUV.

Vanaf wanneer kan ik de nieuwe KAMIQ bestellen?

De KAMIQ wordt eind 2019 verwacht bij Auto Borchwerf. Vanaf september kun je de KAMIQ bestellen.

Welke motoren worden leverbaar?

Er worden vijf Euro 6-motoren leverbaar voor de ŠKODA KAMIQ: drie benzinemotoren, een diesel en (later in 2019) een krachtbron op aardgas (CNG). De 70 kW/95 pk sterke 1.0 TSI is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De 1.0 TSI met 85 kW/115 pk handgeschakelde versie heeft zes versnellingen en is er ook met een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Daarboven staat de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI viercilinder, eveneens met een handgeschakelde zesbak of een zeventraps DSG-automaat. Alle benzinemotoren zijn voorzien van een partikelfilter.

De 1.6 TDI viercilinder – met partikelfilter en SCR-katalysator met AdBlue-injectie – is goed voor 85 kW/115 pk en een koppel van 250 Nm. Standaard is hij er met een handgeschakelde zesbak, optioneel is een zeventraps DSG-automaat beschikbaar. Later wordt ook de 1.0 G-TEC leverbaar. Deze driecilinder is ontworpen voor aardgas (CNG) en stoot daardoor minder CO2 en NOx uit. Hij is 66 kW/90 pk sterk en heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Kan ik de nieuwe KAMIQ ook Private Leasen?

Ja, de ŠKODA KAMIQ zal direct via Private Lease te rijden zijn. De prijzen van de KAMIQ zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn (naar verwachting september 2019), zal ook de Private Lease prijs bekend worden gemaakt.

Het ŠKODA Abonnement is gebaseerd op Private Lease en is vergelijkbaar met het huren van een auto. Er wordt een overeenkomst afgesloten voor een vooraf bepaalde periode en een verwacht aantal te rijden kilometers. Aan het einde van de overeenkomst kan de auto gewoon weer worden ingeleverd. Het risico van onverwachte onderhoudskosten en de restwaarde is voor ons. Zo zijn er nooit onverwachte kosten.

Wat zijn de afmetingen van de nieuwe KAMIQ?

De afmetingen van de KAMIQ zijn nog niet bekend.

Wat is een A0 MQB-platform?

MQB staat voor Modularer Querbaukasten. Dit is een zeer belangrijke technologische ontwikkeling voor de flexibele bodemgroep. De meest uitlopende modellen kunnen er op worden gebouwd, zonder al teveel aanpassingen. Daarnaast kan MQB gebruikt worden in combinatie met conventionele verbrandingsmotoren, hybride-aandrijving en elektrische aandrijflijnen. Spoorbreedte, wielbasis en de overhang aan voor- en achterzijde zijn volledig aanpasbaar en de mogelijkheid bestaat om verschillende stoelconfiguraties in te bouwen.

Nu ŠKODA MQB inzet kan het sneller dan voorheen een model specifiek op de behoeften van een markt aanpassen. Deze besparing wordt ingezet om de ontstane behoefte aan meer luxe in te kunnen bouwen, zonder dat daarvoor de vraagprijs moet stijgen. Qua toekomst biedt het bovendien zeer gemakkelijk de mogelijkheid om alternatieve aandrijflijnen in te bouwen.

SKODA configurator

Voorbeeldberekening: KAMIQ

Kredietsom € 0 Maandlasten € 0 Totaalprijs krediet € 0 Effectieve rente op jaarbasis 4,99% Slottermijn € 0 Looptijd 36 maanden Contantprijs € 0 Aanbetaling € 0
Sluiten

Financier de ŠKODA KAMIQ vanaf € 0 p/m

€ 0
Er kan geen slottermijn gekozen worden omdat aan het einde van de looptijd deze auto vijf jaar of ouder is.
€ 0
€ 0

Voorbeeldberekening (Op basis van bovenstaande gegevens):
ŠKODA KAMIQ

Kredietsom € 0 Maandlasten € 0 Totaalprijs krediet € 0 Effectieve rente op jaarbasis 4,99% Looptijd 36 maanden